Programok, Előadások

Nyirokmasszázs kurzus – 2024. július 13-14.

 

 

 

 

                    Nyirokmasszázs kurzus – 2024. július 13-14.


Időpont: 2024. július 13-14. Szombat – vasárnap, 10:00 órai kezdettel – 17:00 óráig

Előadó: Kiss Józsefné Andrea 

Jelentkezni lehet e-mailben: info@matrixdrops.com
A kurzus napi díja: 40.000 Ft

Tekintse meg filmünket:

 

Megjegyzés:
– Javasoljuk a kényelmes, sportos öltözetet (fürdőruha, papucs, köpeny)
– Akinek lehetősége van rá, hozzon magával masszázságyat, vagy matracot, 2-3 darab törölközőt.
(Egyéb kellékeket biztosítunk)


Módszerünk:
 A nyirokrendszert a kötőszövet, és a bőr masszírozásával aktiváljuk.

Így tudja testünk a felhalmozott méreg- és salakanyagokat gyorsabban kiválasztani, oly módon, hogy a nyirokelfolyást javítja, megszünteti a nyirokpangást, serkenti a salakanyagok elszállítását. Eközben elősegíti a meglévő gyulladások, sebek gyógyulását és a sejtek oxigénellátását is. Csökken a szövetekben lévő ödéma, és mérséklődik a nyomás miatti fájdalom és feszülés. 
A nyirokmasszázs az egyik legfontosabb prevenciós (megelőző) módszer az egészség megőrzése céljából. Általános közérzetjavító hatásán túl, relaxál testi, idegi, agyi szinten. A szervezetben zajló, minden gyógyulási folyamatot felgyorsít. A masszázs során a nyirokrendszert a kötőszövet és a bőr masszírozásával aktiváljuk, ezáltal testünk a felhalmozott méreg- és salakanyagot gyorsabban kiválasztja. Megszűnik a nyirokpangás, javul a sejtek oxigénellátása, aktiválódik a szervezet öngyógyító mechanizmusa.

Kiknek ajánlott? 

– Méregtelenítő kúrák kiegészítéseként
– Hajszálér és visszérgyulladásoknál
– Műtéti hegek után – a funkciókárosodás elkerülésére
– Arc- és nyak ödémák enyhítésére
– Lelki- és fizikai trauma enyhítésére
– Cellulitisz – narancsbőr
– Fogamzásgátlót szedő hölgyeknek igen hatásos, a nem látható felszaporodott szövetközi ödémára
– Klimatérium időszakában
– Magas vérnyomás enyhítésére
– Menstruáció idején, a feszültségek csökkentésére
– Gyakori fejfájás. Migrén.
– Általános immungyengeség
– Ízületi gyulladások. Reuma.
– Alsó lábszáron, térden kialakuló ödéma
– Allergia. Asztma.
– Krónikus (visszatérő) légúti fertőzések
– Csigolyabántalmak
– Gyomor- és bélrendszeri panaszok
– Hónalji nyirokcsomó, kar-ödéma.
– Rossz koncentráló képesség. Idegesség. Alvászavarok.
– Pajzsmirigy-működési zavarok
– Puffadási, székrekedési panaszokra

A kezelés időtartama attól függ, mekkora terület érintett.  Egyértelmű eredmény néhány kezelés után látható, érezhető. Egy alakalom nem elegendő. A masszázson kúraszerűen, akár minden nap is részt vehet. Nincs káros mellékhatása. Ajánlott a masszázs előtt és után pár napig több folyadékot fogyasztani. Így könnyebben ki tudja választani a szervezet a felhalmozódott salakanyagokat, nyákokat. Masszázs után nagyobb mennyiségű a bélsár, így tisztul a vastagbél is. 

Nyirokrendszer  

Nyirok-immunrendszer 

A mai rohanó világban egyre többet dolgozunk 10-12 órát, sőt akár még ennél is többet, csak hogy fenntartsuk a megszokott életszínvonalunkat. A sportra, mozgásra egyre kevesebb időt tudunk fordítani, és ez egészségünk hanyatlásához vezet. Van azonban egy megoldás, mellyel ezt az állapotot meg tudjuk fordítani, szervezetünket egészségesebbé tudjuk tenni. Ez pedig nem más, mint a nyirokmasszázs. 

Életünk alapja a mozgás. Gyermekkorban a mozgás szinte természetes, automatikus. Még akkor sem vagyunk képesek leülni, ha reggelizni, ebédelni, vacsorázni kell. Ha visszagondolunk, bennünket sem lehetett sokáig ülve tartani. Nem is volt igazán keringési problémánk. Nem szedtünk gyógyszereket, amelyek esetleg károsak lehettek a szervezetünk számára. Miért is fontos a mozgás? Van egy nagyon fontos rendszerünk, a nyirokrendszer. Kevesen tudják, hogy a nyirokrendszer = immunrendszer. A nyirokrendszer működését az izom összehúzódása, és elernyedése működteti. Ha izommozgás nem történik, a nyirokfolyadék nem gyűlik össze a nyirok-kapillárisokba, majd a nyirokvezetékekbe. A nyirok feladata, hogy megtisztítsa a szervezetet a különböző behatolóktól, baktériumoktól, toxikus anyagoktól, vírusoktól, elhalt sejtektől, elszaporodó gombáktól, a torzult sejtek rákos szaporodásától, és még nagyon sok mindentől. A szervezetben minden pillanatban kialakulnak gyulladások, daganatos sejtek, stb., ami állandó készenlétben tartja az immunrendszert, vagyis a nyirokrendszert.

A nyirokfolyadék összegyűjti ezeket a betegségeket okozó részecskéket, a nyirokvezetéken keresztül a nyirokcsomókba kerül, ahol a nagy fehér sejtek a lymphociták közömbösítik, majd a megtisztított nyirkot a vérbe ürítik. Mi történik, ha nincs megfelelő izommozgás? A nyirok lelassul, vizenyő-gyülem alakul ki, és a testet bombázó baktériumok, vírusok, gombák elkezdenek szaporodni. A szervezetben a gyulladásokat képző baktériumok már nincsenek kordában tartva, egyre jobban elszaporodnak. A daganatos sejteket a falósejtek – a lymphociták – nem képesek maradéktalanul felfalni. 

A nyirokrendszerünk és a vérkeringés kapcsolata  

Mi a megoldás? 

1. Az egész test területére kiterjedő földsugárzás-mentességet kell biztosítani. 

2. Olyan élelmiszert kell fogyasztani, amely antibiotikum- és hormonmentes, valamint ellenőrizhető, megbízható helyről származik. 

3. A nyirok lelassulásának a vizenyő-gyülem kialakulásának megszüntetése masszázzsal.   

A visszatérő gyulladásoknál kialakult vizenyő-gyülem orvosilag még gyógyíthatatlan. A bokafájdalmak túlnyomó többsége és a térdfájdalmak néhány fajtája már bizonyíthatóan nyirokmasszázzsal gyógyítható. Ez Kovács-Magyar András módszerével már kezelhető. A visszér kialakulásánál is nagy szerepe van a nyirokrendszer hibás működésének. Ha lelassul, akkor a vizenyő, vagyis nyirokfolyadék pangás alakul ki a lábban, amely az izmok megkeményedésével jár együtt. A kis vérerek, kapillárisok nem képesek kitágulni a kemény izomban, és így sokkal kevesebb vér jut beléjük. A nagyobb erekbe pedig több vér tódul, vagyis kitágulnak. A kitágult erekben a billentyűk nem jól zárnak, így a vér már visszafelé is áramlik. Ezekben az erekben vérpangás alakul ki, vagyis folyamatosan tágulnak ezek az erek. A nyirokkeringés felgyorsításával meg lehet előzni a visszerek kialakulását.  

Nyirokcsomó 

Azt is tudnunk kell, hogy a láz nem betegség, hanem a szervezetünk, vagyis immunrendszerünk-nyirokrendszerünk válasza a behatoló baktériumok és vírusok ellen. Ha a lázat gyógyszerekkel csillapítjuk, tudnunk kell, hogy a nyirokrendszerünket tesszük tönkre. Ha magas a láz, a hűtőfürdő, és a priznic a megfelelő megoldás. Ugyanis a nyirokrendszerünk a külső támadások ellen a fehérvérsejtek milliárdjait veti be, és ez a szervezet felmelegedésével jár együtt. Ha ezt gyógyszerrel csillapítjuk, a fehérvérsejteket öljük meg. Visszatérve az első  bekezdésben írtakra, a mozgás egy életforma. Kiegészítője a nyirokmasszázs, amellyel meg lehet változtatni életünket. Nagyon sok beteg ember van a világban. Tegyünk meg mindent a gyógyulásunk érdekében! Mert ha ma nem tesszük, holnap már lehet, hogy késő lesz! 

Nyirokedény 

A kezeléseink nem az orvosi kezelések helyett, hanem azok mellett történnek. Az orvosi kezelések mellet alkalmaztuk a reflexológiai, meditációs (vizualizációs) és energiákat frissítő módszereket. 

Módszereink lényege: Az orvosi diagnózisok és terápiák mellett, felhívjuk a betegek figyelmét arra, hogy az egészség megőrzése, visszaállítása saját felelősségünk is egyben. Mindannyiunk kezében hatalmas gyógyító erő rejlik, ami alapvetően a változásra való hajlandóságukon múlik. Változtathat érzelmeinek és energiáinak uralása érdekében: táplálkozásán, esetleg rossz fekhelyén, gondolkodásán, kapcsolatain vagy akár eszmevilágán. A fentiekhez készséggel adunk iránymutatást és segítséget, reflexológia és masszázs módszereinkkel.

Új jelszót kérek! Regisztrálok az oldalra!

Friss híreink