Nagyvilági hírek

Februári teendők a kertben

Folytassuk a fatisztogatási munkákat a kártevők és kórokozók áttelelő alakjainak megsemmisítésével. Távolítsuk el a 2-3 levélből álló kis fészkeket (hernyók vannak benne), a gyűrű alakú tojáscsomókat (gyűrűspille tojásai), a monília áttelelését szolgáló száraz gyümölcsöket, virágokat. A leszedett, levágott, fertőzött részeket égessük el.

MATRIX DROPS
Fagymentes napokon a lugas és magas művelésű szőlők metszését lehet végezni.
Folytathatjuk a lombhullató sövények metszését. Ilyenkor ajánlatos a formára alakítás is. Amennyiben alulról kiritkultak, erősebb visszavágással kell ifjítani. A tavasszal virágzókat most ne metsszük!
 
Miután a virágok elhalványodtak vágjuk vissza a télen virágzó hanga, erica, téli jázmint.
Valamennyi metszés, visszavágás, sérülés okozás után használjuk az MD 2008-at.
 
Aktuális a talajmunkák megkezdése, a talaj előkészítése a vetéshez. Készítsük elő a melegágyat, jelöljük ki az ágyásokat. Javasolt a talajra, talajba permetezni az MD 2028-at és az MD 2001-et, melyekkel meggátoljuk a gombák, vírusok szaporodását és elősegítjük a talajban lakó hasznos baktériumok, enzimek lebontó (átalakító) munkáját. Palántaneveléshez beltéren, vagy fólia alá vethető a paradicsom, paprika, padlizsán, káposzta stb.
 
Legkorábban vethető zöldségfélék szabadföldi termesztésre a spenót, borsó, sárgarépa, petrezselyem, zeller, vöröshagyma, saláta, retek. Utóbbiak sorjelzőként kiválóan alkalmazhatóak. Korábban kelnek, mint pl. a sárgarépa vagy petrezselyem, ezért a sorköz művelhető, valamint rövid a tenyészidejük, tehát mire kell a hely a sárgarépának, már fölszedjük a salátát. Kis termesztő területeken még hasznosabb ez a lehetőség. A rövid tenyészidejű borsó jó előveteménye lehet valamennyi nitrogén igényes zöldségfélének (pl. dinnye, paradicsom). A borsó betakarítása után a gyökereket hagyjuk a talajban, hiszen a gyökérgümőkben megkötött nitrogént az utónövény kiválóan tudja hasznosítani.
 
Amennyiben lehetőségünk van a magok vetés előtti áztatására, jó hatással lehet az MD 2028-as oldatban való áztatás, megelőzve ezzel a különböző vírusos, gombás és baktériumos fertőzéseket.
 
Végezzük el a lemosó permetezéseket a gyümölcsfákon, cserjéken, örökzöldeken. Ehhez ajánlott az MD 2028 és az MD 2013 használata. Ez esetben bőségesebben permetezzünk a Matrix Dropssal mint általában szoktunk, hogy a kéreg tudja beinni a készítményt.
 
Ha melegszik az idő kezdjük el a fűnyírást, a fűnyírót a legmagasabb fokozatra állítva. Ne feledjük, a fűnek is kitűnő védelmet nyújt az MD 2028, illetve nyírás után az MD 2018.
 
+ 1 Tipp: Kiváló csíráztató talaj a vakondtúrásból összegyűjtött föld, mivel abban a mélységben ahonnan a vakond fölnyomta, már alig találhatók kórokozók.
 
Elérhetőség:
 
Matrix Drops Kft.
H-1143 Budapest (XIV. kerület)
Tábornok u. 11/A I. emelet
 
Tájékoztatást kaphat telefonon:
+36-1-251-4983
+36-1-222-3186
 
Új jelszót kérek! Regisztrálok az oldalra!

Friss híreink